Kraamzorg

Kraamzorg

Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar kraamzorg standaard zo goed geregeld is?

Nergens ter wereld worden mensen zo verwend als het gaat om het ontvangen van kraamzorg. Ongeacht de locatie van de bevalling (ziekenhuis of thuis), als de baby geboren is, wordt je kraamverzorgster direct ingezet.

Naar wat voor kraamverzorgster bij jij op zoek?
Het is belangrijk om goed na te denken wat voor type kraamverzorgster bij jullie past. Geen enkele vrouw op aarde zal haar kraamtijd vergeten en jullie kraamverzorgster speelt hier een belangrijke rol in.

Claudia Winnemuller
Samenwerken met Claudia Winnemuller betekent in ieder geval, van te voren, jullie verwachtingen en doelstelling van de kraamweek duidelijk uit te spreken. Op die manier zal alles in de kraamperiode vlekkeloos verlopen. Belangrijk want ‘ruis’ is iets wat niet binnen deze mooie dagen past.

Gewenste Doelstelling en Verwachtingen
Als de verwachtingen en doelstelling duidelijk zijn is het ‘te volgen pad’ helder uitgetekend. Waarom is dit zo belangrijk?

Ouders krijgen vaak in de eerste dagen na de bevalling te maken met herstel van de bevalling, vermoeidheid, onzekerheid maar vooral veel vragen. Hierdoor wordt dan wel eens van eigen gemaakte wensen afgeweken. Jammer, daar krijg je nadien spijt van.

Juist op de momenten dat afgeweken wordt van het pad is iemand nodig die jullie kennis geeft, vragen beantwoordt, ondersteunt, bijstuurt en vooral vertrouwen geeft. Claudia Winnemuller ziet het niet als haar taak om van A tot Z een standaard draaiboek/blueprint weg te leggen. Opvoeden doet iedere ouder namelijk op een eigen unieke manier. Er bestaat géén goed of fout.

Kennis en expertise

Claudia Winnemuller heeft jarenlange ervaring als kraamverzorgster van diverse gezinnen en zelf 2 dochters ter wereld gebracht. Hiermee heeft ze ervaring opgedaan over alle facetten van de zwangerschap tot aan de kraamweek en de jaren erna. De kennis en expertise is hierdoor ruimschoots aanwezig. Door jaarlijks trainingen en cursussen te blijven volgen wordt continu aan nieuwe kennisvergaring gewerkt. Om te leren maar ook uit interesse.

Binnen de kraamzorg die Claudia Winnemuller biedt omvat meer dan alléén ontzorgen (huishoudelijke taken) en ‘zorgen’ (voor moeder en kind).

De eerste dagen kraamzorg staan juist in het teken van:
– Het aanleren van voeden;
– Het zoeken naar een nieuw ritme;
– Het verzorgen van de baby;
– De periode na de kraamperiode;

Deze 4 zaken geven soms onzekerheid en daarom besteedt Claudia Winnemuller hier extra aandacht aan.

Enthousiast?
Neem gerust contact op voor een kennismaking en om te beoordelen of jullie verwachtingen door mij waargemaakt kunnen worden.