Skip to content
Kraamzorg internationaal

Wat leuk dat jullie een kindje verwachten! Jullie gaan een hele leuke periode tegemoet!

Uiteraard zal het ook spannend aanvoelen, zeker als je ergens woont waar de kraamzorg heel anders is geregeld dan in Nederland. Hier is een oplossing voor.

Claudia Winnemuller

Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar kraamzorg zo goed geregeld is? Nergens ter wereld worden mensen zo verwend als het gaat om het ontvangen van kraamzorg. Woon/werk je in het buitenland dan wordt kraamzorg door dat land niet aangeboden.

Het is echter mogelijk om die unieke kraamzorg naar het buitenland te halen. Claudia Winnemuller biedt deze dienstverlening aan zodat ouders een fijne kraamperiode kunnen hebben.

Meerwaarde van kraamzorg in het buitenland
Vaak zijn de volgende argumenten de reden om kraamzorg in het buitenland af te nemen:
– Gezinnen kregen langer zorg dan de gegeven dagen in het ziekenhuis van het desbetreffende land;
– Gezinnen kregen veel meer zelfvertrouwen;
– Gezinnen zagen de periode na de kraamweek heel rooskleurig tegemoet;
– In eigen taal alles aanleren en in eigen huis i.p.v. het ziekenhuis;

Samenwerken met Claudia Winnemuller betekent in ieder geval, van te voren, jullie verwachtingen en doelstelling van de kraamweek duidelijk uit te spreken. Op die manier zal alles in de kraamperiode vlekkeloos verlopen. Belangrijk want ‘ruis’ is iets wat niet binnen deze mooie dagen past.

 

Gewenste Doelstelling en Verwachtingen
Als de verwachtingen en doelstelling duidelijk zijn is het ‘te volgen pad’ helder uitgetekend. Waarom is dit zo belangrijk?

Ouders krijgen vaak in de eerste dagen na de bevalling te maken met herstel van de bevalling, vermoeidheid, onzekerheid maar vooral veel vragen. Hierdoor wordt dan wel eens van eigen gemaakte wensen afgeweken. Jammer, daar krijg je nadien spijt van.

Juist op de momenten dat afgeweken wordt van het pad is iemand nodig die jullie kennis geeft, vragen beantwoordt, ondersteunt, bijstuurt en vooral vertrouwen geeft. Claudia Winnemuller ziet het niet als haar taak om van A tot Z een standaard draaiboek/blueprint weg te leggen. Opvoeden doet iedere ouder namelijk op een eigen unieke manier. Er bestaat géén goed of fout.

Kennis en expertise

Claudia Winnemuller heeft jarenlange ervaring als kraamverzorgster van diverse gezinnen en zelf 2 dochters ter wereld gebracht. Hiermee heeft ze ervaring opgedaan over alle facetten van de zwangerschap tot aan de kraamweek en de jaren erna. De kennis en expertise is hierdoor ruimschoots aanwezig. Door jaarlijks trainingen en cursussen te blijven volgen wordt continu aan nieuwe kennisvergaring gewerkt. Om te leren maar ook uit interesse.

Binnen de kraamzorg die Claudia Winnemuller biedt omvat meer dan alléén ontzorgen (huishoudelijke taken) en ‘zorgen’ (voor moeder en kind).

De eerste dagen kraamzorg staan juist in het teken van:
– Het aanleren van voeden;
– Het zoeken naar een nieuw ritme;
– Het verzorgen van de baby;
– De periode na de kraamperiode;

Deze 4 zaken geven soms onzekerheid en daarom besteedt Claudia Winnemuller hier extra aandacht aan.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Heel graag leg ik jullie persoonlijk uit hoe we kunnen bewerkstelligen dat ik naar jullie kom voor een fijne kraamweek. Dit omdat iedere situatie anders in zijn werk gaat.

Dus heb je vragen over een kraamtijd in het buitenland? Bel of mail mij en ik sta jullie graag te woord.